Inscriere la Examen  

Am completat formularul de inscriere la examen?

 Formular de inscriere la examen

Formularul se activeaza la introducerea CNP-ului dvs si apasarea butonului " Go " si are rolul de a crea inregistrarea dvs in baza de date pentru inscrierea la examen si generarea adeverintei de finalizare a cursului (ADEVERINTA) pe care o atasam dosarului electronic de examinare pe care-l trimitem la examinator (ISF) pentru validarea inscrierii dvs in lista de participanti.

Necompletarea acestui formular are ca efect neinscrierea dvs. la examen.


Am studiat procedurile de examinare si certificare?

Metodolgia de certificare a distribuitorilor de asigurari poate fi consultata aici

Cand si unde vreau sa dau examenul?
Trebuie sa aleg localitatea si data cand doresc sa sustin examenul. Pentru acest lucru trebuie sa consult calendarul cu Lista planificarilor de aici pentru PII , PIC , PIE , PCI , PCC , PCE . La alegerea datei de sustinere a examenului trebuie sa tin cont de faptul ca inscrierea la examen trebuie finalizata cu 6 zile lucratoare inainte de data aleasa pentru sustinerea lui.

Am completat cererea de inscriere la examen?
Pentru a ma inscrie la examenul din data aleasa, trebuie sa completez Cererea de inscriere la examen care se descarca de aici pentru PII , PIC , PIE , PCI , PCC , PCE . se listeaza, se completeaza, se semneaza, se scaneaza si se salveaza cu numele CERERE.

Am platit taxa de examinare?
Pentru sustinerea examenului, trebuie sa platesc o taxa de examinare (sau reexaminare) catre Institutul de Studii Financiare (ISF). Detaliile despre taxa de examinare si modul de plata se gasesc aici. Dupa ce am platit taxa, documentul cu care am efectuat plata (ordinul de plata, transfer, chitanta, etc.) se scaneaza si se salveaza cu numele TAXA.

Am trimis emailul cu documentele necesare examinarii?
Pentru a putea sustine examenul, am nevoie de urmatoarele documente :
( scanate, salvate cu numele specificat si atasate emailului pe care-l trimit la examene@activsoftlearning.ro )
  • 'CERERE' : cererea de inscriere la examen
  • 'CI' : cartea de identitate
  • 'DIPLOMA' : ultima diploma de studii, numai pentru calificare (CPA sau CPExB)
  • 'TAXA' : dovada platii taxei de examinare
Cu aceste documente, noi va intocmim un dosar electronic pe care, dupa comletarea lui cu documentele generate de noi, il vom trimite examinatorului. Exemple de completare a acestui email se gasesc aici.

 Documente
Documentele sunt atasate unui singur email trimis aiciM-am inscris la examen! Ma regasesc in lista de participanti?
Cu 3-4 zile inainte de data la care trebuie sa sustin examenul, verific daca ma regasesc in lista de participanti ai examenului la care m-am inscris. Programarea sesiunilor de examene, a centrelor de evaluare si a locatiilor se gaseste in Lista de participanti de aici pentru PII , PIC , PIE , PCI , PCC , PCE . Daca nu va regasiti in lista de participanti corespunzatoare centrului de evaluare, a datei si a locatiei pentru care ati optat, inseamna ca dosarul dvs. de examinare nu este complet. Va rogam sa ne anuntati telefonic pentru a incerca remedierea situatiei ivite.

Am exersat o simulare de examen?
Pentru a ma familiariza cu tipul de intrebari din grila de exameninare, pot parcurge o serie de Baterii de teste de aici pentru PII , PIC , PIE , PCI , PCC , PCE .

Am dat examenul! Ce fac mai departe?
Dupa sustinerea examenului, verific daca am reusit in lista de rezultate la examenul la care m-am inscris in sectiunea Afisare rezultate de aici pentru PII , PIC , PIE , PCI , PCC , PCE .

Daca nu am reusit sau daca nu am putut sustine examenul, ma pot reinscrie la alt examen si trebuie sa completez o Cerere de reinscriere/reexaminare la examen care se descarca de aici pentru cursurile de PPI, si de aici pentru cursurile de PPC.

Daca nu am reusit la examen si doresc sa fac contestatie, atunci formularul de Contestatie se descarca de aici